Vad är en Översiktsstudie?

Innehållsförteckning

Vad är en Översiktsstudie?

Vad är en Översiktsstudie?

Forsberg och Wengström (2016, s. 169) skriver att en översiktsstudie innebär att man tar del av redan befintlig forskning inom ett specifikt område. Författarna menar att tanken är att undersöka omfattningen av forskningen och inte att i detalj beskriva resultaten (Ibid.).

Vad är Kedjesökning?

Kedjesökning. Kedjesökning innebär att man hittar relevant litteratur genom att en källa hänvisar till en annan källa som i sin tur hänvisar till ytterligare en källa inom samma ämne. På så sätt följer man en kedja som leder till att man hittar mer material.

Vad innebär systematic review?

Introduktion. En systematisk översikt (eng: systematic review) är en litteraturöversikt som enligt en specifik metodologi sammanställer all tillgänglig forskning inom ett avgränsat ämnesområde.

Vad är en Pilotsökning?

En pilotsökning gjordes i början av arbetet för att undersöka hur mycket vetenskap det fanns om det valda syftet. Sökningen gjordes på PubMed och gav 365 träffar. De centrala begrepp som användes vid sökningarna var “sjuksköterskan”, “upplevelse”, “närstående” och “hjärt-lungräddning” utifrån syftet.

Relaterade inlägg: