Hur ansöka om körkortstillstånd för barn?

Innehållsförteckning

Hur ansöka om körkortstillstånd för barn?

Hur ansöka om körkortstillstånd för barn?

Vart skickar jag ansökan om körkortstillstånd? Du ansöker om körkortstillstånd snabbt och enkelt via vår e-tjänst. Om du behöver skicka in något till oss med post skickar du det till Transportstyrelsen, 701 97 Örebro.

Vad kan påverka körkortstillstånd?

Brottslighet som kan påverka Vi kontrollerar om man är misstänkt för eller gjort sig skyldig till något brott de senaste tre åren (fem år vid rattfylleri). Även andra brott än trafikbrott kan påverka möjligheten att få körkortstillstånd. Exempel på brott som kan påverka vår bedömning är: olovlig körning.

Hur beställer man körkortstillstånd till sitt barn?

Beställ hem blankett Välj blanketten "Ansökan körkortstillstånd + hälso & synintyg" i tjänsten Beställ blankett. Blanketten skickas till din folkbokföringsadress.

Vad är ett lämplighetsintyg?

Vad är ett lämplighetsintyg? Det som ibland kallas för lämplighetsintyg heter egentligen körkortstillstånd. Att ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen är det absolut första steget på vägen mot ditt nya körkort. Vem som helst kan däremot inte få ett körkortstillstånd.

Vad påverkar lämplighetsintyg?

Körkortstillståndet gäller endast under en viss tid. Lämplighet med hänsyn till de personliga förhållandena förutsätter att sökanden inte är opålitlig i nykterhetshänseende och i övrigt kan antas komma att respektera trafikreglerna och visa hänsyn, omdöme och ansvar i trafiken.

Relaterade inlägg: