Vad är ett kärleksförhållande?

Innehållsförteckning

Vad är ett kärleksförhållande?

Vad är ett kärleksförhållande?

Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig altruistiskt. Ett exempel är föräldrars kärlek till sina barn. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion.

Vad betyder ordet kärlek?

kärlek beskrivs av de flesta människor som en varm och intensiv känsla av ömhet, omtänksamhet och känslomässig närhet som kan, men inte behöver, vara förknippad med sexuell åtrå. ... Kärlek kan därför inte otvetydigt skiljas från besläktade begrepp som tillgivenhet och vänskap.

Hur är du i ett förhållande?

Man kan bråka och vara oense om saker men hålla en respektfull och schysst ton mot varandra. I en sund relation ska du känna dig trygg, glad, älskad och må bra. Att du vågar berätta för den du är tillsammans med vart du är, vad du ska göra och vad du har på gång utan att din partner blir arg eller kontrollerande.

Vad betyder kä?

Det är svårt att veta vad som gör att man blir kär. Det kan vara personens sätt att vara, eller något med hens utseende, röst eller lukt. Du kan bli kär i personer som du brukar umgås med IRL eller på nätet, men också i till exempel en kändis eller någon du bara har sett på bild.

Relaterade inlägg: