Hur kan du utveckla ditt bemötande och förhållningssätt till andra?

Innehållsförteckning

Hur kan du utveckla ditt bemötande och förhållningssätt till andra?

Hur kan du utveckla ditt bemötande och förhållningssätt till andra?

Socialtjänstens bemötande ska präglas av respekt, ödmjukhet och empati. Mötet mellan personalen och enskilda personer är avgörande för att skapa en förtroendefull relation. Med ett individuellt utformat stöd ska även personer med stora funktionsnedsättningar kunna påverka planering av sina insatser.

Hur kan vi tänka och agera för att det skall bli ett så bra möte som möjligt?

För externa deltagare kan det vara av särskilt intresse. Beskriv mötets huvudsakliga syfte och en kort bakgrunds - och lägesbeskrivning. Förklara varför du som ytterst ansvarig anser att mötet är viktigt. Låt deltagarna berätta om sina förväntningar på mötet och hur de kommer agera för att de ska bli uppfyllda.

Hur påverkas du och jag av den bild som förmedlas oss av funktionshindrade i media?

Personer med funktionsnedsättning skildras som passiva, hjälplösa och vårdberoende. Medierna påverkar alla i samhället – våra attityder till varandra och till oss själva. Projektet Med i medier har arbetat med att påverka attityder genom att fler personer med funktionsnedsättning ska medverka i medier på egna villkor.

Vilka är Specialpedagogikens områden?

Specialpedagogiken studerar de möjligheter och hinder som kan uppstå vid lärande och utveckling. Specialpedagogik är ett tvärvetenskapligt kunskapsområde som hämtar perspektiv, teorier och metoder från till exempel pedagogik, psykologi, sociologi, handikappvetenskap, kognitionsvetenskap och kommunikationsvetenskap.

Relaterade inlägg: