Vad är socialt boende?

Innehållsförteckning

Vad är socialt boende?

Vad är socialt boende?

Socialt boende är en resurs för personer med missbruks-, psykiska eller allvarliga sociala problem som behöver stöd från socialtjänsten för att få, klara och behålla ett eget boende.

Vem kan få ett socialt kontrakt?

De som beviljas ett socialt kontrakt är personer som har stora svårigheter att på egen hand skaffa en bostad eftersom de av olika anledningar inte blir godkända som hyresgäster på den ordinarie bostadsmarknaden.

Kan man stå på två hyreskontrakt?

Utgångspunkten är att det, åtminstone i teorin, är lagligt att ha flera hyreskontrakt samtidigt. Om det dock uppdagas att en hyresgäst inte använder hyresrätten i enlighet med det avsedda ändamålet kan hyresvärden i vissa fall säga upp avtalet.

Vad är ett Referensboende?

Målgrupp: Vuxna som är i behov av stöd och motivation i vardagen där bostadsgarantin ger eget förstahandskontrakt efter avslutad placering.

Vad är kommunalt kontrakt?

Ett kommunalt kontrakt innebär att Göteborgs Stad genom fastighetskontoret tecknar ett hyresavtal med en fastighetsägare. Göteborgs Stad hyr sedan ut i andra hand till ett på förhand bestämt hushåll. Kommunala kontrakt ger dig som fastighetsägare tryggheten att hyrorna alltid kommer in i tid. ...

Kan socialtjänsten hjälpa till med bostad?

Det finns inga bestämmelser i SoL som ger bostadslösa en allmän rätt till att få en bostad av socialtjänsten. Däremot kan socialtjänsten i särskilda fall vara skyldig att tillhandahålla en bostad som bistånd. Det framgår av flera mål som prövats av Högsta förvaltningsdomstolen.

Relaterade inlägg: