Vad främjar ett rehabiliterande arbetssätt?

Innehållsförteckning

Vad främjar ett rehabiliterande arbetssätt?

Vad främjar ett rehabiliterande arbetssätt?

Vad är rehabiliterande arbetssätt? Rehabilitering handlar om att stärka eller bibehålla hälsa, funktions- och aktivitetsförmåga. Ett rehabiliterande arbetssätt innebär att man arbetar för det i alla aktiviteter i vardagen, utifrån de mål som medborgaren sätter upp.

Vad kan du som undersköterska Vårdbiträde göra för att underlätta i vardagen för den äldre att delta i rehabiliteringen?

fysiska arbetsmoment som sker i den direkta kontakten med hjälptagarna. Viktiga relationer – undersköterskor och vårdbiträden får sin uppskattning från hjälptagarna, deras anhöriga och från kollegor. Det är alltså hjälptagarna, anhöriga och arbetskamraterna som är viktiga ur positiva sociala synvinklar sett.

Hur kan man förbättra situationen för äldre som behöver hjälp?

Det finns flera alternativ för äldreomsorg:

  1. Hemtjänsten – hjälp som kommer hem till dig. Hemtjänsten ger stöd och hjälp för att du ska kunna bo kvar i din bostad, även om du behöver hjälp med vardagssysslorna eller med personlig omvårdnad. ...
  2. Hemsjukvård – vård hemma. ...
  3. Särskilda boenden för äldre. ...
  4. Seniorboenden. ...
  5. Annat stöd.

Hur gör man för att få hjälp av hemtjänsten?

Till hemtjänstens uppgifter hör städning, inköp och andra hushållssysslor. Hemtjänstpersonalen kan även följa med dig på promenader eller sociala aktiviteter. De kan hjälpa dig med olika omvårdnadsuppgifter, till exempel personlig omvårdnad som morgontoalett och matning.

Relaterade inlägg: