När kommer nya lönen 2021 Kommunal?

Innehållsförteckning

När kommer nya lönen 2021 Kommunal?

När kommer nya lönen 2021 Kommunal?

1 april 2021 höjs lönerna med 716 kronor. 1 september 2022 höjs lönerna med 587 kronor. Löneutrymmet fördelas individuellt och differentierat.

Vilket kollektivavtal har bemanningsföretag?

Avtal för tjänstemän Kompetensföretagen har kollektivavtal med Unionen och Akademikerförbunden. Avtalet gäller för medlemmar i Unionen/Akademikerförbunden anställda vid företag som omfattas av kollektivavtal mellan oss och Unionen respektive Akademikerförbunden.

Vilka parter förhandlar fram kollektivavtal?

Det är alltid facket som är den ena parten i en sådan här förhandling, men från arbetsgivarens sida så kan det vara antingen en enskild arbetsgivare eller en arbetsgivarorganisation som är motparten. Det som förhandlingen utmynnar i är det som kallas kollektivavtalet.

När gäller nya lönen 2021?

Gäller från den 1 november 2020. 2021 års löneutrymme är 530 kronor i genomsnitt plus 0,3 procent för yrkesutbildade i vård, skola och omsorg. Gäller från den 1 april 2021. 2022 års löneutrymme är 380 kronor i genomsnitt plus 0,3 procent för yrkesutbildade i vård, skola och omsorg.

Vilket kollektivavtal har Manpower?

Manpower är arbetsgivare till Sivan. AB FABRIK är kundföretag till Manpower. Sivan har ett enskilt anställningsavtal med Manpower. Bemanningsavtalet är det kollektivavtal som gäller för Sivan.

Har Randstad kollektivavtal?

Som konsult hos Randstad omfattas du därmed av kollektivavtalens villkor för till exempel lön, försäkringar, pension och semester.

Vilka är parter i centrala förhandlingar om kollektivavtal?

De centrala parterna är arbetsgivarorganisationen och arbetstagarorganisationen. De lokala parterna är arbetsgivaren och de lokala arbetstagarorganisationerna dvs din lokalförening som du väljer företrädare för på ert årsmöte. Kollektivavtalen är de konkreta resultaten av parternas förhandlingar.

Vem förhandlar Unionen med?

Om Unionens klubb och din arbetsgivare inte kan komma överens om årets löner, kan de lämna över frågan till de centrala parterna för rådgivning eller förhandling. Det innebär att de tar hjälp av Unionen centralt och det arbetsgivarförbund, som skrivit under det centrala löneavtalet.

Relaterade inlägg: