Vad har vi lärt oss från första världskriget?

Innehållsförteckning

Vad har vi lärt oss från första världskriget?

Vad har vi lärt oss från första världskriget?

Varje nationalitet hade rätt till en egen stat var principen, men frederna efter första världskriget ledde snart till nya problem. Demokratin var svag i många av de nybildade länderna och ersattes efter en tid av den ena auktoritära regimen efter den andra.

Vad kan vi lära oss av Vietnamkriget?

Vietnamkriget var faktiskt den först skrivet som kom på medier som sändes på tv. Under detta krig så kränktes det många mänskliga rättigheter. Som Artikel 3: “Var och en har rätt till ett liv, frihet och personlig säkerhet”.

Vad kan vi lära oss om Förintelsen?

Vi ska minnas Förintelsen för att hedra offren, för att lyfta fram de i ljuset som blev mördade och utsatta för det mest fruktansvärda vi kan tänka oss. Samtidigt ska vi ta lärdom av det som hände då, vara vaksamma på de små och stora orättvisorna och alltid ta ställning för mänskliga rättigheter.

Vad ledde nationalism till första världskriget?

Baktanken med kolonismen var då industrialiseringen. Eftersom imperialismen förstärkte industrialismen kunde krig upphöra med tanke på att många ville ha råvaror och kolonier men alla kunde inte få lika mycket råvaror för att sedan producera färdiga varor. Det var som en kamp som ledde till små krig och konflikter.

Relaterade inlägg: