Vad kan jag göra för att lindra klimakteriebesvär?

Innehållsförteckning

Vad kan jag göra för att lindra klimakteriebesvär?

Vad kan jag göra för att lindra klimakteriebesvär?

Fysisk aktivitet kan lindra framför allt svettningar, vallningar och känslor av nedstämdhet. Fysisk aktivitet är också viktigt för att förebygga fall genom att det stärker muskler och skelett. Regelbunden motion är därför en viktig behandling i samband med klimakteriet för alla kvinnor.

Vilka symtom har kunnat sättas i samband med östrogennivåer?

  • Det finns tre symtom som direkt har kunnat sättas i samband med sjunkande östrogennivåer, nämligen: 1 värmevallningar 2 svettningar 3 torra slemhinnor i underlivet.

Vad kan du göra med brist på östrogen?

  • Brist på östrogen kan ge en rad tråkiga effekter, däribland sämre sömn på grund av värmevallningar och svettningar. Det kan bidra till en sänkt livskvalitet, eftersom man aldrig känner sig riktigt utvilad. En annan effekt är att underlivets slemhinnor blir torrare och skörare.

Kan lokal behandling med svaga östrogener ge biverkningar?

  • Lokal behandling med svaga östrogener i underlivet brukar inte ge några biverkningar och om det förekommer sådana brukar de gå över efter en kort tid. ... Effekten av slidpiller eller salva för lokal behandling av underlivet kommer redan inom några dagar.

Kan östrogenbehandling ges lokalt?

  • Östrogenbehandling kan ges lokalt i form av slidpiller eller kräm som är receptfria. Även tablett- eller plåsterbehandling, liksom en slidring som avger östrogen, kan ha effekt – men för dessa krävs recept.

Relaterade inlägg: