Vad är dagens informationssamhälle?

Innehållsförteckning

Vad är dagens informationssamhälle?

Vad är dagens informationssamhälle?

Informationssamhället (även kallat IT-samhället) betyder att människans hantering av information i hög grad ersätter, mycket fysiskt arbete. Besläktade uttryck är IT-samhället, Kunskapssamhället, Kommunikationssamhället och det äldre Postindustriella samhället.

Vad är en hållbar stad?

Hållbar stadsutveckling innebär att städer och tätbebyggda samhällen möter människornas och företagens behov och samtidigt erbjuder en långsiktigt bra livsmiljö för sina invånare.

Vilka kunskaper är viktiga i dagens informationssamhälle?

Ett viktigt särdrag i MIK är att utveckla kunskap om och förståelse för medier och information samt förmågan att värdera medietexter och informationskällor.

Vad menar man när man talar om att vi lever i ett informationssamhälle?

Vi lever i dag i ett informationssamhälle där större mängder information än någonsin tidigare bearbetas, lagras, kommuniceras och mångfaldigas. Informationssäkerhet omfattar hela samhället och är en angelägenhet för alla.

Vad är ett postindustriellt samhälle?

Det postindustriella samhället är ett tjänstesamhälle som också kallas informationssamhälle och kunskapssamhälle. ... Utvecklingen från basindustrier till högteknologi och från industri till service brukar kallas den postindustriella revolutionen.

Hur kan en stad bli mer hållbar?

Det finns inte någon universallösning för att göra en stad hållbar. Olika aspekter av stadslivet måste beaktas. Det handlar inte bara om att skapa grönområden, locka till sig innovativa och gröna företag och bygga upp en stark kollektivtrafik.

Vad menas med hållbara städer och samhällen?

Hållbar utveckling av städer betyder att man bygger och planerar bostäder, allmänna platser*, transporter, återvinning* och hantering av kemikalier* på ett hållbart sätt. För att göra städerna säkra och hållbara måste man planera så att ingen lämnas utanför.

Relaterade inlägg: