Vad var Förintelsen för något Varför behöver man känna till det?

Innehållsförteckning

Vad var Förintelsen för något Varför behöver man känna till det?

Vad var Förintelsen för något Varför behöver man känna till det?

Nazisterna ville utrota allt judiskt Att mörda och skada en hel folkgrupp. Att mörda och skada en hel folkgrupp. Fördomar och hat mot judar. folkmordet på omkring sex miljoner judar under andra världskriget, är det mest extrema uttrycket för antisemitism.

Vad kan vi göra för att förhindra att något liknande Förintelsen händer igen?

Vi kommer aldrig att kunna göra Förintelsen ogjord, men vi kan göra så att inget liknande sker igen. Det är vi människor som bär på makten om vad som ska ske i vår värld, det är vi som avgör om vår värld ska vara präglad av kärlek eller hat.

Hur ser vi på Förintelsen idag?

De krafter som vi ser växa sig allt starkare runtomkring oss i dag liknar i flera avseenden det som utgjorde upprinnelsen till Förintelsen. Det är därför det är viktigare i dag än någonsin tidigare att vi pratar om Förintelsen, att vi för vidare vittnesmålen från Förintelsen och att vi minns.

Vilken betydelse för Förintelsen hade åskådarna enligt hédi?

Vilken betydelse för Förintelsen hade åskådarna, enligt Hédi? – Vi har alla varit åskådare någon gång i en situation där någon kränker en annan människa.

Kan ett folkmord hända igen?

Ja, tyvärr. Det tror Hédi Fried. "Det som har hänt en gång kan hända igen, inte på samma sätt men med liknande resultat." Därför är det vår förbannade skyldighet att hindra en upprepning, att aldrig glömma folkmorden genom historien och att sprida budskapet vidare till kommande generationer.

Relaterade inlägg: