Kan man slänga kläder i soporna?

Innehållsförteckning

Kan man slänga kläder i soporna?

Kan man slänga kläder i soporna?

Lämna: Kläder som är hela och rena kan du lämna till en klädinsamling. Trasiga kläder och skor får du slänga bland ditt vanliga brännbara hushållsavfall om det inte är för skrymmande då lämnas de istället i grovsoporna eller på kommunens återvinningscentral.

Var slänger man slipdamm?

I restavfallspåsen kan du till exempel slänga tandborstar, blommor, diskborstar, blöjor, bindor, hushållspapper, pennor, tobak, cd-/dvd-skivor, tops, aska, slipdamm, dammsugarpåsar, sågspån och kattsand.

Hur sorteras sopor i sopbilen?

Svar: Sopbilarna har olika fack för olika sopor, men det syns inte utifrån. Materialet körs till olika anläggningar för olika typer av materialåtervinning. Om matrester sorteras ut åker de till rötnings- eller komposteringsanläggningar och soppåsen hamnar på förbränningsanläggningen.

Var lämnar man textil?

Hela kläder och hemtextilier som du inte använder kan du sälja, skänka eller lämna till en välgörenhetsorganisation eller annan insamlare. Uttjänta och trasiga kläder och hemtextilier kan du lämna till kommunens insamling för textilavfall. Kontakta din kommun för att få svar på hur det fungerar där du bor.

Var lämnar man lump?

På Bunkeflo, Norra hamnen och Gastelyckans återvinningscentraler lämnas både hel och trasig textil i samma behållare. Sysav ansvarar för insamlingen. Materialet sorteras först för återbruk, och det som inte går att använda igen tas till materialåtervinning.

Relaterade inlägg: