Hur många kilo klarar en gipsvägg?

Innehållsförteckning

Hur många kilo klarar en gipsvägg?

Hur många kilo klarar en gipsvägg?

Det finns många bra pluggar och gipsankare som du kan använda för att hänga eller fästa tavlor, lampor och annat på en gipsvägg. Om du bygger väggen av ultra-board kan den bära upp till 23 kg per skruv och hela 60 kg med rätt plugg.

Hur mycket klarar en plugg i gips?

Det finns olika sorters expanderplugg och hur mycket vikt pluggen tål beror på själva väggen. Enkelgips med vanlig mollyplugg klarar upp till 40 kilo.

Hur skruvar man i en gipsvägg?

Innan man kan montera den måste man borra ett hål av samma storlek som pluggen. Sen trycker man in den i hålet och knackar den på plats med en hammare. Var försiktig så du inte skadar skivan. När man drar i skruven utvidgar sig pluggen på baksidan och fäster ordentligt.

När behövs Mollyplugg?

Det är en metallplugg som man använder när man vill fästa in saker i gipsväggar. Mollypluggen tål väldigt höga laster och är bra när man vill hänga upp tunga saker på gipsväggar. När man har borrat ett hål och sätter i pluggen fäller den ut små vingar, vilket Per Henrik visar i filmen.

Måste man plugga gipsvägg?

Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13 mm kan du, med rätt fästdon, belasta ytorna med åtskilliga kilon per fästpunkt. ... När du ska hänga eller fästa föremål som väger mer än 10 kilo per fästpunkt bör du alltid använda träskruv och plugg.

Hur mycket klarar en Universalplugg?

Bärkraft: 25 kg i ett lager gips och 40 kg i två lager gips. UNIVERSALPLUGG. Som namnet antyder kan denna typ användas i alla material. När skruven skruvas i utvidgas pluggen, och finns det ett hålrum bakom väggen bildar den en liten knuta.

Kan man borra i gipsvägg?

Borr: Metallborr går även i gips och trä. Annars träborr för trävägg.

Hur vet man vilken plugg man ska ha?

Borrhålet ska ha samma diameter som pluggen, men skruven ska vara en aning smalare. Skruven ska däremot vara längre än pluggen för att pluggen ska kunna dras ihop och utvidgas. ... Grövre pluggar kräver ofta att skruven är 2 mm mindre i diameter. Skruven ska vara minst 5 mm längre än pluggen, helst 10 mm.

Relaterade inlägg: