Vad betyder namnet Helia?

Innehållsförteckning

Vad betyder namnet Helia?

Vad betyder namnet Helia?

5. Helia. Namnet Helia har sitt ursprung i den grekiska mytologin och är en feminin form av Helios. Helia är ett flicknamn och betyder ”sol”.

Vad är ett tilltalsnamn?

Tilltalsnamnet är det eller de förnamn som man kallas för. Man kan högst ha två förnamn som tilltalsnamn. I SCB:s befolkningsregister, som är källan till namnstatistiken, finns uppgift om tilltalsnamnet för ca 70 procent av personerna.

Hur många heter Helia?

132 kvinnor heter Helia i förnamn. Av dessa har 105 Helia som tilltalsnamn. Snittåldern är 13.2 år.

Vilket är mitt tilltalsnamn?

Om du inte vet om ni anmält vilket som är förnamn går det att se via www.ratsit.se eller via www.birthday.se . Du söker på ditt namn eller födelsedatum under fliken personsök. Klicka på ditt namn och du kommer till en ny sida (personuppgifter), där du ser om du anmält ett tilltalsnamn.

Måste man ha ett tilltalsnamn?

Det är inte ovanligt att tilltalsnamnet är ett annat av förnamnen än det första. ... I svensk folkbokföring finns tilltalsnamnet angivet för cirka 2/3 av personerna. Det finns inget som säger att ett tilltalsnamn måste registreras, att det överhuvudtaget görs är bara en service till de folkbokförda som vill ha det så.

Kan man ta bort sitt mellannamn?

Du kan inte ansöka om ett mellannamn, eftersom reglerna för mellannamn har ändrats. ... Du kan ansöka om att ta bort ditt mellannamn. Du kan ansöka om att omvandla ditt mellannamn till ett efternamn. Du kan ansöka om att omvandla ditt mellannamn till en del av ett dubbelt efternamn.

Relaterade inlägg: