Vad klassas som mellanstor motorcykel?

Innehållsförteckning

Vad klassas som mellanstor motorcykel?

Vad klassas som mellanstor motorcykel?

A2 – mellanstor motorcykel Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg.

Vad är en mellan mc?

Vad gäller för att få köra mellan-mc? Definitionen på en mellanstor motorcykel handlar om antal hjul och kraften på motorn: Motorcykel med två hjul med obegränsat kubikvolym, effekt på max 35 kW och ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överskrider 0,2 kW/kg.

Har B körkort och vill ta mc kort?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Vilken CC är mellan mc?

En mellanstor motorcykel är en motorcykel med en slagvolym på minst 125 kubikcentimeter* och en motoreffekt mellan 11 kW (14,9 hk) och 35 kW (47,6hk). Förhållandet mellan nettoeffekt och tjänstevikt får inte överstiga 0,2 kilowatt/kg.

Hur mycket är 35kw i CC?

Du får köra en 250 cc med max 48 HK eller 35 kW på A2 körkort. Är det en MC som väger mindre 175 kg då behöver effekten minskas eftersom den inte får överstiga 0,2 KW / kg.

Hur bred får en mellan MC vara?

En lätt motorcykel inklusive last får vara högst 120 centimeter bred. Så länge den totala bredden på motorcykeln och lasten inte överstiger 120 centimeter så får lasten sticka ut högst 20 centimeter i sidled på vardera sida. Last som sticker ut i sidled behöver inte märkas ut.

Hur snabbt går en 125 cc?

130 på dom små nerförsbackarna på nynäsvägen. Annars lägger det sig runt 120-125. Har bytt lite grejor i motorn nu dock, bland annat en läckande vevhuspackning så det är ju inte omöjligt att det är lite mer kräm i motorn i år.

Relaterade inlägg: