Kan kosttillskott eller andra naturläkemedel betraktas som läkemedel?

Innehållsförteckning

Kan kosttillskott eller andra naturläkemedel betraktas som läkemedel?

Kan kosttillskott eller andra naturläkemedel betraktas som läkemedel?

Varken naturläkemedel eller läkemedel saknar biverkningar Det har länge funnits ett missförstånd om att naturläkemedel eller kosttillskott är biverkningsfria. Det är absolut inte så och det kommer ständigt in rapporter till Läkemedelsverket där det rapporteras om både biverkningar och så kallade interaktioner.

Är narkotika läkemedel?

Med "narkotika" menas läkemedel och hälsofarliga varor med beroendeframkallande egenskaper eller euforiserande effekter. Vissa substanser är narkotikaklassade i Sverige på grund av internationella överenskommelser, andra är narkotikaförklarade av svenska regeringen.

Vad är Referensläkemedel?

Referensläkemedel – ett läkemedel som sedan tidigare finns godkänt för försäljning som baseras på fullständig dokumentation avseende effekt och säkerhet Inför ansökan om godkännande för ett annat läkemedel innehållande samma aktiva substans, generika eller biosimilar, görs jämförelser mot ett referensläkemedel för att ...

Vad klassas som naturläkemedel?

Naturläkemedel används vardagligt som benämning på läkemedel vars verksamma beståndsdelar har ett naturligt ursprung. I svensk lagstiftning är naturläkemedel en av tre kategorier av läkemedel med naturligt ursprung, tillsammans med växtbaserade läkemedel och traditionellt växtbaserade läkemedel.

Relaterade inlägg: