Hur kan polisen mäta hastighet?

Innehållsförteckning

Hur kan polisen mäta hastighet?

Hur kan polisen mäta hastighet?

Polisen mäter hastigheten med laserinstrument och genomsnittshastighetsmätare. Laserinstrumentet används när polisen står vid vägkanten och gör trafikkontroller. Genomsnittshastighetsmätaren finns i många av polisens bilar och motorcyklar, både i målade och civila fordon.

Vad händer när polisen skjuter laser?

Att dem inte stoppade dig kan bero på olika saker men till exempel på att polisen inte mätte just din bil med laser, då de var upptagna med att mäta andra bilar. Om du däremot hade stoppats av polisen så hade de sannolikt återkallat ditt körkort (5 kap. 3§ 4p Körkortslagen).

Kan polisen mäta hastighet vid möte?

Bland annat kommer polisbilarna kunna mäta din hastighet när de möter dig ute på vägen och bilarna kommer scanna av registreringsskyltarna runt omkring för att hitta fordon som är efterlysta, har körförbud eller är oskattade.

Hur mäter man fortkörning?

mäts fortkörare

  1. Man mäter fordonet som kommer emot den polisman som mäter. Man vinkar in bilisten direkt på plats.
  2. Man mäter fordonet som kommer emot den patrullen som mäter. Sen har man en ”stopp bil” länge fram som stoppar fordonet. ...
  3. Man mäter fordonet. Som kommer emot patrullen som mäter, sitter i sitt fordon.
BE

Är man skyldig att svara på polisens frågor?

Du har rätt att inte yttra dig vid ett polisförhör, du behöver alltså inte svara på några frågor överhuvudtaget. Du behöver inte heller för polisen förklara varför du inte vill svara på några frågor. Det är din rättighet enligt lagen och polisen ska upplysa dig om det innan de ställer någera frågor.

Relaterade inlägg: