Hur påverkar kosten ditt träningsresultat?

Innehållsförteckning

Hur påverkar kosten ditt träningsresultat?

Hur påverkar kosten ditt träningsresultat?

Mycket träning och lite mat kan leda till överträning med trötthet och skador. För vardagsmotionären är maten också viktig. Om du äter dåligt innan träning blir träningen onödigt jobbig, mindre lustfylld och ger sämre resultat.

Vilka faktorer påverkar vår prestationsförmågan?

En prestationsökning beror till stor del på en bra balans mellan belastning och återhämtning. Den belastning som träningen innebär kan förändras genom variation i tid (hur länge), intensitet (hur hårt/tungt) och frekvens (hur ofta). Tiden som läggs ner på träning är beroende av ålder och ambitionsnivå.

Hur påverkar kosten din träning och hälsa i allmänhet?

Kosten spelar en mycket viktig roll för ett hälsosamt liv, för hur man mår, hur bra det går med din träning – både enskilda träningspass och hur din kropp kommer att förändras med tiden – och det gäller oavsett hur och vad du tränar och vilka dina mål är.

Hur påverkas kroppen av kosten vi får i oss?

Hälsosamma matvanor enskilt eller i kombination med fysisk aktivitet, kan förebygga ohälsa som till exempel hjärt-kärlsjukdomar, typ 2-diabetes, sjukdomar i rörelseorganen, vissa cancerformer, övervikt och fetma och även psykisk ohälsa.

Relaterade inlägg: