Har polisen vapenlicens?

Innehållsförteckning

Har polisen vapenlicens?

Har polisen vapenlicens?

Du behöver tillstånd från polisen för att få inneha vapen och ammunition eller om du ska låna ett vapen. Ansök om vapenlicens eller andra vapentillstånd via e-tjänst eller blankett beroende på ändamål.

När får jag min vapenlicens?

Just nu är den förväntade handläggningstiden 17-18 veckor beroende på ärendets art. Rättsenhet Väst och Rättsenhet Syd har inlett ett samarbete gällande ärenden om tillstånd att inneha skjutvapen.

Hur många licenser på vapen får man ha?

Du som har tagit jägarexamen anses ha behov av fyra jaktvapen, vilket är den så kallade vapengarderoben för jakt. Om du ska ansöka om fler jaktvapen måste du motivera varför du har behov av detta. För att få licens på fler än sex jaktvapen ställs mycket höga krav.

Hur lång tid tar det att få Vapenpass?

700kr och max 10 licenser på passet, 12v handläggningstid men dom lovade att fixa detta på 8 veckor, för att hjälpa mig. behöver jag byta ut något vapen i passet kostar det mig 250kr och då blir det förnyat i fem år till.

Kan man se sina vapenlicenser på nätet?

Det finns i dag fyra e-tjänster för ansökan om vapentillstånd: vapenlicens, förnyelse av tillstånd att inneha skjutvapen, inköpstillstånd och ansökan om dubblettlicens.

Hur lång tid tar det att få jaktlicens?

Efter att ha klarat teoriprovet, grundprovet för kulgevär och högviltsprovet har du rätt att söka licens för jakt med kulgevär klass 1. Högviltsprovet kostar 200–300 kronor beroende på hur många serier du måste skjuta. Det kan ta 1–4 månader att sin vapenlicens beviljad.

Hur många pistoler får man ha?

Antalet vapen som en licensinnehavare får inneha är idag kraftigt begränsat. Nya licensinnehavare får endast i undantagsfall ha fler än fyra vapen för preciserade ändamål och då som mest sex stycken. Undantaget är strikt reglerat och licensinnehavaren måste kunna bevisa att behov föreligger.

Relaterade inlägg: