Vad innebär det att vara arab?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att vara arab?

Vad innebär det att vara arab?

Ordet araber i egentlig etnografisk mening omfattar endast invånarna på Arabiska halvön. ... Dessa legender motsvaras av en gammal arabisk tradition, enligt vilken araberna delar sig i arab, ”rena araber”, och mustariba, "arabiserade" folk.

Vad handlade araberna med i öster?

Det persiska riket erövrades liksom stora delar av det östromerska riket, främst Syrien, Palestina och Egypten. Araberna lade även under sig västra Nordafrika. År 711 gick araberna över till den iberiska halvön varefter det västgotiska riket i Spanien störtades.

Vad är araber kända för?

Religion. De allra flesta länderna i Arabvärlden har en befolkning som i första hand är muslimer. Islam grundades under första hälften av 600-talet på Arabiska halvön och spreds under kommande århundraden främst av araber bland annat till olika områden i Sydvästasien och Nordafrika.

Vilka faktorer bidrog till att islam spred sig så snabbt ut i världen?

Muslimska erövringar skapade ett världsvälde Kaliferna tillhörde den s.k. umayyadiska dynastin och förde många erövringskrig. Bland annat erövrade araberna stora områden från det östromerska riket. Ett världsvälde började nu ta form med Damaskus i Syrien som huvudstad och islam som den enande faktorn.

Vad handlade korstågen om ur ett muslimskt perspektiv?

Korstågen var militära expeditioner som mellan 1096 och slutet av 1200-talet sändes från de västeuropeiska staterna till Mellanöstern med avsikt att "befria” Jerusalem och andra platser som omnämns i Bibeln från muslimerna (men det förekom även korståg på andra håll - i Europa - under senare delen av medeltiden).

Relaterade inlägg: