Vad använder man AI till?

Innehållsförteckning

Vad använder man AI till?

Vad använder man AI till?

AI är en maskins förmåga att visa människoliknande drag, såsom resonerande, inlärning, planering och kreativitet. AI möjliggör för tekniska system att uppfatta sin omgivning, hantera vad de uppfattar och lösa problem, med syfte att uppnå ett specifikt mål.

När använder man AI?

Användning av AI Exempelvis använder läkare AI för att analysera röntgenbilder och upptäcka tumörer, banker använder AI för att förutsäga valutakurser och rörelser på aktiemarknaden, och revisorer använder AI för att upptäcka avvikelser i klienternas redovisningsdata.

Vad är nyttan med artificiell intelligens?

Fördelar med artificiell intelligens (AI) Kunden kan snabbt få hjälp dygnet runt, året om. Kostnadseffektivitet – AI minskar antalet ärenden till kundservice och bemanningen hos kundservice kan optimeras. Leveranssäkerhet – Risken för mänskliga fel exkluderas. AI agerar rationellt, inte känslomässigt.

Vilka möjligheter finns det med AI?

Fördelarna med AI är många. Möjligheten att blixtsnabbt analysera stora mängder komplexa data, skapa robotar som kan jobba med och tillsammans med människor i farliga miljöer därgeografisk position spelar mindre roll är några. Dessutom kan nya tjänster och kundvärden skapas.

Vad kan AI ge för problem för demokratin?

Transparens, insyn och motiverade beslut är en grundbult i en demokrati och AI kan därför vara en risk ur ett öppenhetsperspektiv. Antidemokratiska aktörer kan missbruka AI för att exempelvis spåra individer kopplade till vissa politiska eller religiösa åsikter, och inskränka demonstrations- och organisationsfriheten.

Relaterade inlägg: