Vad kommer du ihåg det man berättar om den ideella organisationen Myrorna?

Innehållsförteckning

Vad kommer du ihåg det man berättar om den ideella organisationen Myrorna?

Vad kommer du ihåg det man berättar om den ideella organisationen Myrorna?

Myrorna innehar ordföranderollen i nätverket Ideell Second Hand. ... Alla medlemmar i Ideell Second Hand arbetar aktivt för att öka återanvändning av textil, saker och möbler. Gemensamt för samtliga medlemmar är, förutom 90-konto, att allt överskott går till medlemmarnas sociala arbete i Sverige eller utomlands.

Var ju de kända Myrorna?

Med viljan att göra något gott för de som hade det svårt startade några kvinnor en verksamhet på Östermalm i Stockholm 1896. Där samlade de in och sålde begagnade saker. 1899 överlät damerna Myrorna till Frälsningsarmén. Den första second hand butiken som hette Myrorna öppnade samma år och låg på Götgatan i Stockholm.

Vad står Myrorna för?

Myrorna var ursprungligen namnet på en förening av kvinnor i Stockholm, med ändamål att till de fattigas förmån från mera välbärgade familjer avhämta kasserade effekter, kläder, möbler med mera, som sedan reparerades och såldes.

Hur mycket omsätter second hand?

De fem största har tillsammans en omsättning på cirka 1.5 miljarder kronor i år. Störst är Erikshjälpen, som nästa år räknar med att nå en halv miljard i omsättning, därefter kommer PMU som är Pingströrelsens utvecklingsarbete, Myrorna, Röda Korset och Stadsmissionen.

Hur mycket sparar man på second hand?

Hela 70 procent av ett plaggs totala klimatpåverkan ligger i just produktionsfasen som har en intensiv energi- och vattenåtgång och där det dessutom används mycket kemikalier. – Genom att köpa ett par jeans på second hand istället för ett par nya sparar man – förutom pengar – 4 600 liter vatten.

Vart går pengarna Erikshjälpen?

Från de butiker som vi äger och driver helt själva går allt överskott till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa och trygghet och skydd. I de butiker där vi samverkar med andra delas överskottet lika mellan Erikshjälpens projekt och projekt som samarbetsparten stöttar.

Relaterade inlägg: