Vad händer om solen slutar lysa?

Innehållsförteckning

Vad händer om solen slutar lysa?

Vad händer om solen slutar lysa?

Det har forskarna länge frågat sig, och tror sig nu ha funnit svaret på. Ett team av internationella astronomer beskriver att vår sol kommer övergå till att vara en massiv ring av lysande, interstellär gas och damm - en så kallad planetarisk nebulosa – när den slocknar om ungefär fem miljarder år.

Vad händer om man inte får solljus?

Det kan faktiskt riktigt ödesdigra konsekvenser, vilket Independent skrivit om. Som de flesta vet så får vi D-vitamin från solen, en vitamin som många kan brist på under vintern. ... Jo, det bidrar bland annat till att stärka ditt skelett, och låga nivåer av D-vitamin kan leda till benskörhet.

Kan solen dö?

När energin tar slut När solens energi tar slut om cirka fyra och en halv miljarder år så kommer den att börja svälla som en gigantisk röd ballong. ... Efter några miljoner år kommer solen att krympa igen för att bli en vit dvärgstjärna med ungefär samma storlek som jorden.

Hur ser det ut på solen?

Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen ⊙. Solen är det största objektet i jordens närhet och dess diameter är cirka 109 gånger större än jordens, vilket gör den drygt en miljon gånger större än jorden (det får alltså plats en miljon jordklot innanför solens yta).

Relaterade inlägg: