När slutar Vallningarna?

Innehållsförteckning

När slutar Vallningarna?

När slutar Vallningarna?

Det är vanligast att ha värmevallningar och svettningar. Du kan ha besvär av värmevallningar och svettningar i upp till fem år. En del kan ha besvär längre eller till och med resten av livet.

Vad är omtalat symtom vid klimakteriet?

  • Ett omtalat symtom vid klimakteriet är att du som kvinna drabbas av humörsvängningar. Anledningen är att östrogenet påverkar som tidigare nämnt även vår hjärna. När östrogenbalansen rubbas kan det därför yttra sig i form av depression eller humörsvängningar och irritation.

Hur länge pågår klimakteriet?

  • Klimakteriet pågår under en begränsad period i livet, hur länge varierar dock från person till person. Klimakteriet kan sträcka sig från ett halvår upp till fem år.

Vad är känslomässiga symptom i klimakteriet?

  • Vanliga känslomässiga symptom i klimakteriet är: 1 ledsen, “klump i halsen” 2 gråter för ingenting 3 likgiltighetskänslor 4 depression 5 oro 6 trötthet 7 minnesförlust 8 minskad sexlust 9 sug efter socker och kolhydrater

Har du humörsvängningar i samband med klimakteriet?

  • Humörsvängningar i samband med klimakteriet. Ett omtalat symtom vid klimakteriet är att du som kvinna drabbas av humörsvängningar. Anledningen är att östrogenet påverkar som tidigare nämnt även vår hjärna. När östrogenbalansen rubbas kan det därför yttra sig i form av depression eller humörsvängningar och irritation.

Relaterade inlägg: