Hur mycket får du i pension?

Innehållsförteckning

Hur mycket får du i pension?

Hur mycket får du i pension?

Det som du tjänar in till pension via den pensionsavgift som betalas in till din allmänna pension kallas pensionsrätt. Den sammanlagda pensionsrätten är 18,5 procent av din pensionsgrundande inkomst. Olika händelser i livet påverkar pensionen.

Hur mycket får jag i pension per månad?

Medelpensionären har en pension på någonstans mellan 20 000 och 25 000 kronor i månaden före skatt. I den här gruppen finns många manliga pensionärerna, det vill säga de som haft ett långt arbetsliv med hyfsad lön.

Hur mycket bör man ha sparat när man går i pension?

Har du inte en tjänstepension via din anställning, eller är företagare, kan du själv behöva spara extra till din pension. Du börspara 4,5-6 procent av din lön upp till 44 375 kronor i månadslön (2022) för att det ska motsvara vad en anställd med kollektivavtal får inbetalt till sin tjänstepension.

Hur kan man räkna ut sin pension?

Vi använder oss av delningstal för att beräkna din årliga inkomstpension. Uträkningen gör vi genom att dividera värdet på ditt inkomstpensionskonto med delningstalet. Delningstalet fastställs inför det år du fyller 65. Skulle du börja ta ut din inkomstpension innan får du ett preliminärt delningstal.

Relaterade inlägg: