Vad är det för ingredienser i Cola?

Innehållsförteckning

Vad är det för ingredienser i Cola?

Vad är det för ingredienser i Cola?

Kolsyrat vatten, socker, färgämne (E150d), surhetsreglerande medel (E334, E338), naturliga aromer (inkl. koffein). CocaCola light lanserades i Sverige år 1983 och blev då den första CocaCola varianten sen 1886.

Var kommer Cola ifrån?

Coca-Cola är en kolsyrad läskedryck med colasmak som tillverkas av The Coca-Cola Company, grundat 1886 i Atlanta, Georgia, USA. Coca-Cola säljs i olika varianter i länder över hela världen, och är ett av världens starkaste varumärken.

Är det ingefära i Cola?

Planen är att locka tillbaka hälsomedvetna kunder, som övergivit både den traditionella colan och dess sockerfria varianter, rapporterar news.com.au. Den nya ingrediensen – ingefära.

Vad innehöll Coca-Cola från början?

Fram till dess var coladrycker förbjudna i Sverige eftersom de innehöll fosforsyra och koffein. Det har spekulerats mycket i att Coca-Cola från början innehöll kokain. De uppgifterna bekräftas av Frederick Allen i boken Secret Formula. Den sista spårmängden kokain avlägsnades ur receptet år 1929.

Är det farligt att dricka Coca-Cola?

Coca Colans höga sockerinnehåll i kombination med koffein gör att din blodsockernivå kommer att gå snabbt upp och ner, vilket varken är bra för hälsan eller humöret. Regelbunden konsumtion av drycken kan dessutom leda till ökat blodtryck och andra sjukdomar relaterade till högt intag av socker.

När började man tillverka Coca Cola?

Coca-Cola kom till Sverige på 1950-talet, men slog inte igenom riktigt förrän en bit in på 1970-talet. Läsken uppfanns av apotekaren John S Pemberton (1831—1888) 1886, men var då även den tänkt som stärkande medicin.

Relaterade inlägg: