Varifrån kommer KFC kyckling ifrån?

Innehållsförteckning

Varifrån kommer KFC kyckling ifrån?

Varifrån kommer KFC kyckling ifrån?

Var kommer er kyckling ifrån? Våra kycklingar kommer från olika gårdar runtom i Holland och varje kyckling går att spåra direkt tillbaka till bonden. Vi köper kyckling uteslutande från certifierade leverantörer som lyder under KFC:s strikta kvalitetskrav.

Vem äger KFC Sverige?

NSP är franchisetagare till KFC som ägs av YUM, världens största restaurangföretag. Den 27:e november 2015 öppnade NSP den första KFC-restaurangen i Sverige, belägen i Lockarp utanför Malmö.

Hur många KFC har Sverige?

2015 tog snabbmatskedjan KFC sitt första steg in på den svenska marknaden, med etablering av en enhet i Malmö. I dag finns totalt fem restauranger i landet, och kedjan står inför en stor expansion – målet är att på sikt ha 200 restauranger.

När kom KFC ut?

Resultatet blev att den första KFC-restaurangen som drevs via franchise öppnades 1952 i Salt Lake City, USA av Pete Harman. KFC slog sig snabbt in i snabbmatssegmentet och kunde på allvar utmana den dåvarande dominansen av hamburgerkedjorna. KFC var en av de första snabbmatskedjorna att expandera internationellt.

Vad heter grundaren till Kentucky Fried Chicken?

Harland D. Sanders Pete Harman KFC/Founders

Vad heter KFC mannen?

KFC säljs och expanderar Ett år senare öppnas den första europiska restaurangen i England. 1976 visar en oberoende undersökning att Colonel Sanders (Harland Sanders) är den andra mest igenkännbara kändisen i världen.

Relaterade inlägg: