Varifrån kommer namnet Klara?

Innehållsförteckning

Varifrån kommer namnet Klara?

Varifrån kommer namnet Klara?

Kvinnonamnet Klara eller Clara kommer av det latinska ordet clarus som betyder 'berömd', 'ljus', 'klar', 'lysande' och som även har gett upphov till det svenska ordet klar. Namnet finns i almanackan till minne av helgonet Sankta Clara som levde på 1200-talet och grundade en franciskansk nunneorden.

Hur många heter Klara?

Hur många heter Klara i Sverige? 15 793 kvinnor heter Klara i förnamn. Av dessa har 10 299 Klara som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.8 år.

Är klara ett fint namn?

9 kvinnor heter Klara-Fina i förnamn. Av dessa har 7 Klara-Fina som tilltalsnamn. ... 100% av alla som heter Klara-Fina i förnamn är kvinnor.

Hur många Clara finns det i Sverige?

12 256 kvinnor heter Clara i förnamn. Av dessa har 8 829 Clara som tilltalsnamn. Snittåldern är 17.4 år. 13 män heter Clara i förnamn.

När har Clara namnsdag 2021?

Namnsdag 12 Augusti. Alternativ stavning Chlara, Clara. Kvinnonamnet Klara eller Clara kommer av det latinska ordet clarus som betyder berömd och som även har gett upphov till det svenska ordet klar.

Vad betyder namnet Rut?

Rut[redigera | redigera wikitext] Rut eller Ruth är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung. Betydelsen är osäker och olika förklaringar har föreslagits, bland annat vänskap, medkänsla och herdinna. Äldsta belägg i Sverige, år 1621. År 1900 var Rut på 12:e plats på listan över de populäraste namnen bland de nyfödda.

Relaterade inlägg: