Vad är Thanksgiving 2021?

Innehållsförteckning

Vad är Thanksgiving 2021?

Vad är Thanksgiving 2021?

I USA firas högtiden numera den fjärde torsdagen i november (25 november 2021) och i Kanada den andra måndagen i oktober (11 oktober 2021), den dag som i USA uppmärksammas som Columbusdagen. Thanksgiving är i Nordamerika en mycket viktig familjehögtid; den är i USA en fyradagarshelg och i Kanada en tredagarshelg.

Hur brukar Thanksgiving firas nuförtiden?

Mattraditionerna varierar lite kring Thanksgiving beroende på var i USA som man bor. Men huvudingredienserna brukar idag vara kalkon med fyllning, sötpotatis, tranbärssås, majsbröd, gryta med gröna bönor och pumpapaj. Sedan 1863 har Thanksgiving varit en nationell helg i USA och firas den fjärde torsdagen i november.

Varför kalkon Thanksgiving?

Därför firas Thanksgiving Detta för att fira kolonins första lyckosamma skörd. Kalkonen serveras traditionellt med frukt och grönsaker – sådana som man hade tillgång till på 1600-talet, till exempel sötpotatis, majs, kål, pumpa, tranbär, äpplen och nötter.

Vad firades vid Thanksgiving?

Året därpå var kolonisatörerna åter starka och friska och höstskörden var lyckosam. Som tack bjöd de in indianerna till stor skördefest i september 1621. Enligt guvernörens dagbok bjöds det på vildankor, gäss, majs och pumpa. Detta är grunden till det som firas ännu idag - Thanksgiving.

Hur många kalkoner äts under Thanksgiving?

Omkring 40 miljoner kalkoner äts upp under den amerikanska högtiden thanksgiving. Men när firandet krymper på grund av pandemin följer storleken på kalkonerna efter.

Relaterade inlägg: