Är VR framtiden?

Innehållsförteckning

Är VR framtiden?

Är VR framtiden?

Bygga för framtiden med Virtual Reality. Virtual Reality (VR) eller virtuell verklighet är en ny banbrytande teknik även i byggbranschen. Den erbjuder redan stora möjligheter och dess utveckling går snabbt, vilket gör att användningsområdena för oss inom NCC ökar kontinuerligt.

Var används VR?

POPULÄRT MED SPEL: VR kommer troligtvis att användas till mycket mer än underhållning, men i dagsläget är det VR-spel som är det mest populära användningsområdet. Det finns även tillgängligt innehåll inom undervisning och upplärning, 360 filmer och porrindustrin har också fått upp ögonen för tekniken.

Vad menas med Virtual Reality?

VR står för Virtual Reality - “virtuell verklighet” - och målet med tekniken är just att förvandla det virtuella till verklighet. Detta görs främst med hjälp av speciella glasögon, men upplevelsen kan förstärkas med hörlurar och handkontroller.

Hur länge har VR funnits?

Vad är VR (Virtual Reality)? Det har snackats om VR länge, väldigt länge. Redan 1962 skapades en apparat som transporterade dig till Brooklyns gator, där du kunde uppleva vyer, vibrationer och till och med dofter på en virtuell motorcykel. Det första huvudburna VR-headsetet uppfanns kort därefter, 1968.

När skapades VR?

Omkring 1968 skapades den första VR/AR-maskinen och fick namnet Sword of Damocles. 1984 grundande Jaron Lainer VPL (Visual Production Lab), myntade uttrycket VR och blev det första företaget som sålde kommersiella VR-headset. Produkterna hette Eye-Phone och Eye-Phone HRX och kostade $9,400 respektive $49,000.

Vad står förkortningen VR för och vad är det?

Vad är VR. Förkortningen VR står för Virtual Reality, vilket kan översättas till Virtuell Verklighet på svenska. Ett VR-headset (eller VR-glasögon som det också kallas) är en typ av glasögonliknande anordning du spänner fast framför dina ögon. Inuti VR-glasögonen finns en skärm som visar en digital miljö.

Relaterade inlägg: