Hur blir man av med djurförbud?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med djurförbud?

Hur blir man av med djurförbud?

Om du vill få ditt djurförbud upphävt kan du ansöka om omprövning av förbudet hos den länsstyrelse som har gett förbudet. I ansökan ska du ange vad som har ändrats sedan du fick beslutet om djurförbud, som gör att din djurhållning skulle fungera på ett bättre sätt.

Vad kan djurskydd innebära?

Den svenska djurskyddslagstiftningen syftar till att säkerställa att djur i Sverige har ett gott djurskydd. Den syftar också till att främja en god djurvälfärd och respekt för djur. Med god djurvälfärd menar man i djurskyddslagstiftningen att djur ska må fysiskt och psykiskt bra.

Vart vänder jag mig om djur far illa?

Kontakta länsstyrelsen vid tidigare angrepp eller misstanke Om det varit ett angrepp av ett djur och du har frågor om vad som ska ske med djuret kontakta länsstyrelsen. Du ska också kontakta länsstyrelsen om du misstänker att djuret far illa och inte hålls enligt gällande lagstiftning.

Kan man kolla om någon har djurförbud?

Länsstyrelsen i Västerbottens län anför att införande av ett djurförbudsregister är helt avgörande för att hålla reda på vilka personer i landet som har djurförbud och att det i dag i praktiken inte går att kontrollera att förbuden efterlevs när personer med djurförbud flyttar till ett annat län.

Relaterade inlägg: