Vilka byggde Nya Karolinska?

Innehållsförteckning

Vilka byggde Nya Karolinska?

Vilka byggde Nya Karolinska?

Enligt beslutet blev det ett konsortium bestående av svenska Skanska och brittiska Innisfree som skulle uppföra Nya Karolinska Solna (NKS). Samarbetspartner för servicetjänster är Coor. Byggnaden har utformats av White Tengbom Team. OPS-avtalet undertecknades (financial close) i slutet av juni 2010.

Vad kostar ett sjukhus att bygga?

Klart: Hösten 2021. Vad: Nya sjukhus i Västerås och Sala. Kostnad: 6,8 miljarder i Västerås och 500 miljoner i Sala.

Vem driver Nya Karolinska?

Nya Karolinska Solna är ett av Skanskas största projekt någonsin och drivs och finansieras genom OPS, offentlig och privat samverkan.

Vilket år byggdes Karolinska sjukhuset?

1940 Huvudbyggnaden vid Karolinska sjukhuset står klar och sjukhuset invigs officiellt.

Är Nya Karolinska klart?

Nya Karolinska Solna-projektet klart i tid NKS-projektets tidplan, som avtalades i juli 2010 mellan Swedish Hospital Partners (SHP) och Stockholms läns landsting (SLL), är oförändrad.

Vad kostar det att bygga ett sjukhus?

Högkostnadsskydd när du är inlagd på sjukhus Du som är inlagd på sjukhus betalar en avgift som enligt lag får vara högst 100 kronor per dygn. I vissa regioner finns det ytterligare begränsningar i hur mycket du behöver betala när du är inlagd på sjukhus, till exempel om du är inlagd under en längre tid.

Hur mycket kostar Karolinska?

Sjukhuset beräknas för 6 000 medarbetare, samt ett 1 000-tal forskare och studenter. Verksamhetsarean (BTA, bruttototalarea) blir 318 000 kvadratmeter nybyggnadsarea (BTA), med möjlighet till expansionsytor. Investeringskostnaden, det vill säga kostnaden för själva bygget är 14,5 miljarder kronor.

Hur många vårdplatser har Nya Karolinska?

Vårdplatser. Från 2018 ska Karolinska Solna ha 730 vårdplatser, varav 630 i den nya sjukhusbyggnaden. 100 vårdplatser kommer då att finnas i andra byggnader på nuvarande sjukhusområde i Solna.

Hur gammal är Huddinge sjukhus?

Vid midsommartid år 1961 beslutade Stockholms läns landsting att bygga ett centralsjukhus i Huddinge.

Relaterade inlägg: