När ska man plantera Avokadokärnan?

Innehållsförteckning

När ska man plantera Avokadokärnan?

När ska man plantera Avokadokärnan?

När ska du plantera din avokado? Det tar några veckor innan avokadokärnan är redo att planteras i jord. I snitt tar det ungefär två månader för en avokadokärna att börja gro. När du ser att den börjat få rötter som är ungefär 10 cm är det dags att plantera din avokadoplanta i krukan.

Hur trivs Avokadoträd?

För solvarma lägen. Avokadoträdet har sitt ursprung i Centralamerika och odlas främst i varmare, tropiska klimat. I Sveriges kalla klimat odlas avokadon som en medelhavsväxt, det vill säga att man tar in plantan vintertid. Blommar med vita blommor sent på våren och kan bära frukt tredje, fjärde året.

Hur lång tid tar det för en Avokadokärna att gro?

Det kan ta mellan 6-8 veckor innan det händer något (om det händer något). Förhoppningsvis har det tittat ut en liten rot vid det här laget. Fördelen är att, när roten väl tittat ut finns det inget som stoppar den! Vid behov, flytta kärnan till ett större glas så att roten har gott om plats att växa.

Hur ska en Avokadoplanta stå?

Placera avokadon ljust men inte i direkt solgass, fast under vinterhalvåret är det ingen fara med solen. Toppa din avokadoplanta när du tycker att stamhöjden räcker, men vänta gärna till vårsidan. Nu under hösten/vintern kommer inte avokadoplantan att växa lika mycket som den har gjort hittills.

Kan man ha Avokadoplanta utomhus?

Visst kan du ha avokadon ute under sommaren, men inte förrän det säkert är frostfritt. Du bör vänja den sakta för utelivet genom att ta ut den några timmar och så in igen, öka tiden tills den kan stå ute hela dygnet. Placera den inte i värsta solgasset, särskilt inte i början.

Relaterade inlägg: