Vad kostar ansökan om körkortstillstånd?

Innehållsförteckning

Vad kostar ansökan om körkortstillstånd?

Vad kostar ansökan om körkortstillstånd?

Många undrar vad priset för ett körkortstillstånd är. Numera är det faktiskt kostnadsfritt! Från och med den 1 januari 2018 försvann avgiften som tidigare fanns för körkortstillstånd. Enklast är att skicka in din ansökan genom Transportstyrelsen e-tjänst.

Vad kostar ett körkortstillstånd för moped?

Att ansöka om ett körkortstillstånd kostar ingenting. När du har skickat in din ansökan tar det olika lång tid innan du får ditt körkortstillstånd.

Kan vårdnadshavare ansöka om körkortstillstånd?

Så ett kort, men korrekt, svar på din fråga blir att ja, en 15-åring kan ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen, utan vårdnadshavares samtycke.

Hur ansöka om körkortstillstånd?

Du kan snabbt och enkelt ansöka om att körkortstillstånd via tjänsten Ansök om körkortstillstånd (grupp 1). Tjänsten kräver e-legitimation. Det går även att beställa en blankett via tjänsten Beställ blankett.

Hur mycket kostar det för Handledartillstånd?

Kostnaden bestäms av utbildningsanordnaren och brukar vara 300-500 kronor per person. Hur får man handledartillstånd? Man ansöker om sådant tillstånd hos Transportstyrelsen. Hanteringskostnad är för närvarande 50 kronor (jan -16) och skall betalas in samtidigt med att man ansöker om handledartillstånd.

Vad kostar det att tanka mopedbil?

I mopedbilen så finns det värme, luftkonditionering, GPS, ljudanläggning och andra bekvämligheter som gör att man får upplevelsen av att åka i en vanlig bil. Man kan räkna med en bensinkostnad på omkring 2 kronor per mil men det finns modeller som är mycket billigare.

Vad kostar det att ta ett AM kort?

Kunskapsprovet kostar 325 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger kostar det 400 kronor, och du kan både betala och boka i vår bokningstjänst.

När ansöka om körkortstillstånd?

När får man ansöka och hur länge gäller det ? Övningskörning med personbil är tillåten när du fyllt 16 år och har ett giltigt körkortstillstånd. Även om du enbart ska övningsköra på trafikskola måste du ha körkortstillstånd. Körkortstillståndet består av två delar, hälsodeklaration och synintyg.

Relaterade inlägg: