Vem står för garantin?

Innehållsförteckning

Vem står för garantin?

Vem står för garantin?

På basis av garantin ansvarar tillverkaren och importören för fel enligt samma principer som säljaren. Säljaren ansvarar för en garanti som getts av ett tidigare säljled, såsom tillverkaren eller importören, precis på samma sätt som för en garanti som säljaren själv gett.

Vad menas med fabriksgaranti?

En garanti innebär att företaget garanterar att varan eller tjänsten ska fungera under hela garantitiden. Men kom ihåg att du alltid har ett skydd av konsumentlagstiftningen. Du har tre års reklamationsrätt, även om garantitiden är kortare.

Vad innebär garantitid?

This article is also available in: English När du lämnar garanti på en vara innebär det att du ansvarar för att varan fungerar och behåller kvaliteten under en viss tid. Det är alltid frivilligt för dig att lämna garanti. ... Det vanligaste är att garantin gäller för en viss tid, till exempel ett år.

Hur lång är garantin på elektronik?

Konsumenten kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti. En produkt kan ha en garanti på ett år, men konsumenten har fortfarande rätt att reklamera produkten i tre år. Konsumenten ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes.

Hur länge gäller fabriksgaranti?

Det kan variera mellan 1-7 år. Du måste följa det som biltillverkaren säger att du måste göra med din bil för att garantin ska gälla. Läs därför garantivillkoren noga. Du kan göra en reparation eller service på din bil på valfri verkstad, utan att det påverkar nybilsgarantin.

Vad täcks av nybilsgaranti?

Nybilsgarantin gäller fel som finns redan vid leverans eller som uppstår under garantitiden. Trots att bilen har nybilsgaranti så innebär det dock inte att alla skador omfattas av garantin. Det kan bland annat röra sig om slitdelar som bromsar, koppling men också skador som har inträffat på grund av felaktig skötsel.

Relaterade inlägg: