Vad står IBC för?

Innehållsförteckning

Vad står IBC för?

Vad står IBC för?

IBC-container är ett tråkigt namn för en otroligt mångsidig behållare som många har fått upp ögonen för. IBC står för Intermediate Bulk Container, och det är vanligtvis en plastbehållare med raka kanter skyddad av en stålbur och placerad på en pall av trä, plast eller stål.

Hur stor är en IBC?

Vanligtvis har en IBC-behållare en kapacitet på 1000 liter. Måtten på 1000-liters IBC-behållaren (B x H x D) är ungefär 10 mm x 1160 mm (inkl. Pall).

Hur ofta ska IBC behållare Besiktas?

IBC-behållaren ska besiktas periodiskt med 2,5 och 5 års mellanrum av ett TFÄ-besiktningsorgan eller ett organ för periodiska TFÄ-besiktningar.

Vad betyder IBC behållare?

IBC-container är en förkortning av (Intermediate Bulk Container) och lämpar sig för säker transport och lagring av vätskor eller kemikalier.

Hur mycket väger en IBC tank?

Rekonditionering innebär:
Vikt60 kg
Dimensioner1 × 116 cm
IBC variantNytillverkad, Rebottlad, Rekonditionerad
PalltypTrä, Metall, Plast
UN godkänd behållare (Farligt gods)Ja, Nej

Vad väger en IBC tank?

Volym: 1000 liter Vikt: 50 kg Längd: 1200 mm Bredd: 1000 mm Höjd: 1165 mm Koppling: S60x6, Packning: PE.

Vilken Transporthandling krävs vid en transport av Värdeberäknad mängd?

Godsdeklarationen är den handling som deklarerar det farliga godset vid transport. Används vid transport av farligt gods som värdeberäknad mängd eller som farligt gods fullt ut (över 1000 poäng). Inom skogsbruket gäller godsdeklaration för: den som transporterar farligt gods på sin pickup.

Vad är största tillåtna volym för en bränsletank?

Bestämmelserna i ADR/ADR-S gäller dock inte för: När sådant gods består av brandfarliga vätskor, transporterade i återfyllningsbara behållare fyllda av eller åt privatpersoner, får mängden inte överstiga 60 liter per behållare och totalmängden inte överstiga 240 liter per transportenhet.

Hur mycket väger en IBC?

Rekonditionering innebär:
Vikt60 kg
Dimensioner1 × 116 cm
IBC variantNytillverkad, Rebottlad, Rekonditionerad
PalltypTrä, Metall, Plast
UN godkänd behållare (Farligt gods)Ja, Nej

Vad kostar en IBC?

Vi erbjuder IBC-behållare i form av IBC-tankar och IBC-containers i flera olika prisklasser. Priserna i vårt produktsortiment sträcker sig från 1450 kr till 4650 kr.

Relaterade inlägg: