Vad kostar a kassa per månad?

Innehållsförteckning

Vad kostar a kassa per månad?

Vad kostar a kassa per månad?

Om du är medlem i a-kassan betalar du 120 kronor per månad. Är du även med i facket tillkommer en månadsavgift som beror på din inkomst. Gå in på kommunal.se för mer information om deras medlemsavgifter.

Hur mycket kostar a kassa unionen?

Vår avgift är 140 kronor* per månad och är densamma för alla medlemmar, oavsett vilken inkomst du har. Medlemsavgiften påverkas inte heller av om du studerar, är sjukskriven, föräldraledig eller arbetslös.

Vad kostar a kassa IF Metall?

Vad kostar det att vara medlem i a-kassan? Är du medlem i både facket och a-kassan är den del som avser a-kassan 129 kroner i månaden av din totala medlemsavgift till IF Metall. För dig som bara vill vara medlem i a-kassan är avgiften 139 kronor i månaden.

Hur mycket kostar facket Byggnads?

Det kostar 137 kronor i månaden att vara med i vår a-kassa om du samtidigt är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna. Är du endast medlem i a-kassan är avgiften 146 kronor per månad. Avgiften till oss är densamma oavsett vilken inkomst du har.

Vad betalar man a-kassa?

Gå med i a-kassan när du får ditt första jobb. Det kostar ungefär 100-200 kronor i månaden och ger dig ekonomisk trygghet under hela arbetslivet. Sju av tio är redan med i a-kassan och du som arbetar i Sverige har också rätt att bli medlem.

Hur betalas a-kassa?

Ersättningen från a-kassan betalas ut varje torsdag och för att få pengar måste man tidrapportera i Mina sidor. För att få utbetalningen snabbast möjligt måste man tidrapportera senast måndag kväll. Då får man pengar torsdag samma vecka. Vill man ha månadsutbetalningar skickar man in fyra tidrapporter på en gång.

Hur funkar A-kassa IF Metall?

Från IF Metalls a-kassa kan du få ersättning med max 80 procent av din tidigare lön om du har varit medlem i minst 12 månader. Ersättningen är max 26 400 kronor/månad, precis som hos andra a-kassor. ... Om du är medlem i både IF Metalls a-kassa och deras fackförbund är medlemsavgiften 139 kronor per månad.

Relaterade inlägg: