Vad kostar det att vara med i facket Transport?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att vara med i facket Transport?

Vad kostar det att vara med i facket Transport?

Transport tillämpar 13 olika avgiftsklasser motsvarande 1,5–2,5 procent av bruttolönen. Om du betalar fel fackavgift kan det bero på att vi har fel uppgift om din inkomst. Det ändrar du enkelt genom att logga in här på hemsidan. Du kan också ringa 010-480 30 00.

När får man A-kassa transport?

Enligt den tillfälliga regeln kan du ersättning från a-kassan redan från den första arbetslösa dagen. Det gäller mellan den och den 3 januari 2021. Från och med den 4 januari 2021 återgår det till den normala regeln och du har sex karensdagar utan ersättning innan du påbörjar en ny ersättningsperiod.

Hur funkar A-kassa transport?

Ersättningen kallas för arbetslöshetsersättning eller a-kassa. Ersättningen är tidsbegränsad och ger dig pengar under den tid det tar att söka och få ett nytt arbete. Pengarna kommer ifrån den statliga Arbetslöshetsförsäkringen som gäller för alla personer som arbetar eller har arbetat i Sverige.

När betalar Akassan ut pengar transport?

Förutsatt att du har beviljats ersättning och att du har skickat in din tidrapport i tid kommer utbetalningen på torsdag samma vecka. Veckor med röda dagar kan göra att utbetalningen förskjuts något.

Vad kostar a-kassa restaurang?

Som medlem i Hotell- och Restauranganställdas arbetslöshetskassa – HRAK a-kassa betalar du 157 kronor.

Relaterade inlägg: