Hur fungerar en trappkoppling?

Innehållsförteckning

Hur fungerar en trappkoppling?

Hur fungerar en trappkoppling?

Trappomkopplaren kan användas som en enpolig strömställare genom att utelämna en av kopplingspunkterna. Trappomkopplaren används annars för att manövrera en lampa från två olika strömställare. Detta är vanligt i rum med två ingångar eller i en trappa. De två ledarna som går mellan omkopplarna kallas mellantrådar.

Hur fungerar en Tvåvägsströmbrytare?

Lampan är AV när COM-anslutningarna på båda omkopplarna är anslutna till L1eller L2-terminaler. ... På samma sätt är lampan PÅ när den första omkopplaren COM-terminal är ansluten till Ltvåoch den andra COM-terminalen är ansluten till L1terminal. Detta är funktionen för tvåvägsströmbrytare.

Hur fungerar Kronomkopplare?

Kronströmbrytaren, även kallad kronbrytare eller kronomkopplare, känns igen på att den har två lampknappar. Den används där två olika lampor ska kunna tändas med varsin knapp, men från samma plats. Dubbeltrapp betyder att varje knapp också har trappfunktion och används på samma sätt som en trappströmbrytare.

Vad gör en Impulsfjäder?

Från brytare till tryckknapp, impulsfjädern gör installationen enklare. ... Till dessa finns nu ett efterlängtat tillbehör: en impulsfjäder som förvandlar brytaren till tryckknapp. Fjädern monteras bakom varje vippa.

Relaterade inlägg: