Vem ansöker om ta plan?

Innehållsförteckning

Vem ansöker om ta plan?

Vem ansöker om ta plan?

Du som arbetar i ett kontrakt som bygger på Trafikverkets interna föreskrifter om Säkerhet vid arbete på väg (IFS), eller utför tillståndsgivna arbeten, till exempel ledningsarbeten, ska ansöka om TA-plan via vår webbtjänst. En TA-plan innehåller fakta om vägarbetet och exempel på hur utmärkningen ska utföras.

Vilken eller vilka av nedanstående kurser kräver Trafikverket för dig som arbetar på väg?

Steg 1 Grundkompetens För alla som utför arbete på vägen som är upphandlad av Trafikverket. För förare av väghållnings- och transportfordon samt utförare av transporttjänster. För vägarbetare eller liknande.

Vad kostar en ta-plan?

Avgifter för trafikanordningsplan 1 900 kronor för beviljad och handlagd TA-plan. 320 kronor för inkommen och avslagen TA-plan. 320 kronor i digitaliseringsavgift om handlingar inte inkommer digitalt.

Hur ser en ta-plan ut?

Följande uppgifter ska framgå av TA-plan. Vilken typ av vägavstängningsmaterial som kommer att användas och hur dessa kommer att placeras. Vilka vägmärken som sätts upp och var. Vilka vägmärken som tillfälligt tas ner eller täcks över. Var material kommer att läggas upp och eventuellt inhägnader för detta.

Relaterade inlägg: