Varför får man ett streck på magen när man är gravid?

Innehållsförteckning

Varför får man ett streck på magen när man är gravid?

Varför får man ett streck på magen när man är gravid?

Många gravida får en mörk rand över magen, från bröstet ner mot slidan. Randen kallas Linea nigra. En del får mörkare hud runt bröstvårtorna. Randen beror på att du får mer pigment när du är gravid, vilket i sin tur beror på hormoner.

Kan man få utslag när man är gravid?

PUPPP är en form av nässelutslag under graviditeten som kännetecknas av kliande utslag som börjar på magen och kan sprida sig till armar och ben. PUPPP förekommer vanligtvis under den tredje trimestern och oftast under den första graviditeten.

När kommer Gravidranden?

Som namnet antyder så är det ett fenomen som uppstår när du är gravid. Efter ett tag så bleknar linjen bort. Det kan ta några månader men generellt går randen på magen tillbaka tids nog. För en del kvinnor så försvinner inte linjen helt och hållet.

Hur får man ett streck på magen?

Det rör sig om något som går under benämningen "ab crack". Det är helt enkelt den lodräta linje som kan uppstå mitt på magen mellan magrutorna om en har väldigt lite kroppsfett och en lika vältränad mage. Och de "rätta" genetiska förutsättningarna.

Kan man bli av med melasma?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska melasma. Epidermal melasma är den enklaste varianten att behandla, men på grund av att melaninpigmenten ligger djupare hos dermal och blandad melasma kan dessa varianter vara svårare att behandla.

Relaterade inlägg: