Får man ha septitank?

Innehållsförteckning

Får man ha septitank?

Får man ha septitank?

Du måste installera en separat reningsanläggning för att kunna behandla BDT-vattnet (bad, tvätt och disk). Dubbla system gör anläggningen dyr i drift med många tömningar. En septitank, (sluten avloppstank), fungerar inte som permanent, godkänd avloppslösning.

Vad kostar akut slamtömning?

Enligt 2019 års taxa kostar en akut slamtömning 4500 kr, oavsett tid på dygnet eller veckan.

Hur stor septitank behövs?

Hur installeras en septitank? ... Dimensioneringen av en septitank skiljer sig vanligtvis beroende på vilken toalett och nyttjandegrad som man har. Om du bor i ett permanenthus rekommenderar vi att du har en tank som är minst 6 m³, men det funkar även att ha en på 3 m³ men då får man räkna med fler slamtömningar per år.

Hur stor sluten avloppstank?

De flesta av våra tankar finns i storlekarna 1-5 kubik, men vi erbjuder även större modeller vid behov. För att få en större volym kan tankarna seriekopplas. En större avloppstank ger längre tömningsintervall, men kostnaden för tömning tredubblas om tanken är större än 6 kubik.

Hur ofta ska man tömma en trekammarbrunn?

Slammet töms enligt schema En trekammarbrunn ska tömmas minst en gång per år. En sluten spillvattentank som är mindre än tre kubikmeter ska tömmas minst tolv gånger per år. Är den större än tre kubikmeter ska den tömmas minst sex gånger per år. Det finns ingen generell regel för hur ofta minireningsverk ska tömmas.

Relaterade inlägg: