Vad kostar en avbetalning?

Innehållsförteckning

Vad kostar en avbetalning?

Vad kostar en avbetalning?

I början betalar du mest ränta, och bara en liten del är avbetalning på själva lånet. En del långivare tillämpar i stället rak amortering. Då amorterar du på skulden med samma belopp under hela återbetalningstiden. I början är varje betalning större, eftersom du betalar mer i ränta.

Hur mycket pengar får man låna till bil?

Du kan låna upp till 80 procent av bilens värde, vilket betyder att du måste betala 20 procent i kontantinsats. Har du redan en bil kan du byta in den istället för hela eller delar av kontantinsatsen. Bilhandlaren du köper av måste vara en professionell leverantör.

Hur betalar man en bil med lån?

Det vanligaste sättet att låna pengar till bil är att vända sig till en låneinstitut, till exempel en bank. Då lånar du 80% av bilens värde och lägger 20% av summan i en kontantinsats. För att bli beviljad ett billån från en bank eller ett låneinstitut måste du ansöka om ett så kallat lånelöfte.

Vad krävs för att köpa bil på kredit?

Svar: Du måste lägga 20% kontant på den bil du köper. Har Du en inbytesbil som täcker 20% eller mer så behöver Du inte lägga någonting kontant. - Vad krävs det av mig för att jag ska få köpa en bil på avbetalning hos er? Svar: Du bör ha ett fast arbete och en årsinkomst på 150.000 kr eller mer, innan skatt.

Relaterade inlägg: