Vad står Waldorfskolan för?

Innehållsförteckning

Vad står Waldorfskolan för?

Vad står Waldorfskolan för?

Den första Waldorfskolan grundades 1919 i Stuttgart som en fri allmän 12-årig skola. Namnet kommer från cigarettfabriken Waldorf-Astoria vars ägare Emil Molt bad Steiner att organisera undervisningen för de anställdas barn.

Vad är Steinerpedagogik?

Waldorfpedagogik eller Steinerpedagogik är en pedagogik som baseras på en antroposofisk bild och syn på människan och tillämpas vid Waldorfskolor, Waldorfförskolor, Waldorffritidshem och vid antroposofiskt baserade läkepedagogiska hem för elever med funktionsvariationer.

Hur är det att gå i Waldorfskola?

Vad som skiljer waldorfskolan från "vanliga" skolor Det betyder att du går tolv år i skolan med i princip samma klasskamrater. Skolans pedagogiska upplägg är anpassad till tolv år. De sista tre åren motsvarar de tre gymnasieår som "vanliga" skolelever går.

Varför välja Waldorfskola?

Waldorfskolan har ambitiösa kunskapsmål för varje enskild elev. Samtidigt är det pedagogiska syftet långsiktigt: avsikten är att skapa livslång lust till att lära genom engagemang, nyfikenhet och förundran. All kunskap öppnar dörren till ny kunskap som i sin tur väcker lust hos eleven att gå vidare.

Finns waldorfskolan fortfarande?

Waldorfrörelsen marknadsför sig som en skola där man ser det unika i varje barn. En skola där kunskapen tar vägen till hjärnan genom sagor, hantverk och rörelse. ... Det finns i dag ett fyrtiotal Waldorfskolor i Sverige och tillströmningen av nya elever är stor, antalet skolor har fördubblats sedan början av nittiotalet.

Vad betyder ordet antroposofi?

Ordet” antroposofi” kan härledas ur ”antropos”, som betyder människa och ”sofia”, som betyder visdom. Antroposofi vill bidra till att utveckla människans förmåga att utveckla sig själv till att bli mera mänsklig.

Relaterade inlägg: