Vad kostar det att ta in en husbil från Tyskland?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ta in en husbil från Tyskland?

Vad kostar det att ta in en husbil från Tyskland?

Kostnad för att importera en husbil från Tyskland är 29.900 kr + moms.

Vad kostar Exportskyltar Tyskland?

En exportskylt med röd bård (Export Kenziegen, kostand cirka 190 €), tillåter färd i hela Europa under 15 dagar. Med köpet måste du få med bilens registreringsbevis. Det visar alla fordonsdata, och är en identitetshandling som visar att bilen är EU-typgodkänd.

Är det billigare att köpa bil från Tyskland?

Många i Sverige väljer att importera bilar från Tyskland och Italien. Det är ett mycket bra val om man vill göra en lönsam affär. Att köpa en ny bil i Tyskland kostar mindre än att köpa en ny bil i Sverige eftersom tyskarna betalar mindre moms på sina bilar. Även begagnade bilar är billigare att köpa från Tyskland.

Hur transporterar man en bil?

Biltransport – vi hämtar och lämnar fordon Vissa flakbärgare är extrautrustade med exempelvis en kran vilket gör att vi kan lyfta på ett 4-hjulsdrivet fordon. De används också för att transportera objekt som inte rullar, till exempel båtar, bodar, mindre hus eller till och kassaskåp.

Hur importerar man en husbil från Tyskland?

När man importerar husbil gäller samma regler för vid privatimport av vanlig personbil. Om du reser till ett annat land inom EU och köper en begagnad husbil på plats, betalar du moms i landet där du köper den. Detta gäller dock ej för nya fordon - då betalar du skatt i Sverige.

Vad kostar det att campa i Tyskland?

Pris: Ca 15 euro/dygn som grund, sedan tillkommer extra avgift om man vill använda el eller vatten, i juli 2018.

Vad kostar det att köpa bil från Tyskland?

Om du importerar en begagnad bil från Tyskland får du betala tysk moms på 19 %. Importerar du en ny bil ska du dock betala svensk moms på 25 %. Utöver moms måste du betala transport från Tyskland, ursprungskontroll, registreringsbesiktning och om det är en äldre bil även kontrollbesiktning.

Hur kan man köpa bil i Tyskland?

När du ska importera en begagnad bil från Tyskland kan du välja att köpa av en privatperson, en bilhandlare eller en auktoriserad bilhandlare. Det sistnämnda valet kan visa sig vara bättre, eftersom bilarna är testade optiskt och tekniskt och kommer med en garanti på 12 – 24 månader. Ring upp säljaren.

Relaterade inlägg: