Hur köper man bil i Tyskland?

Innehållsförteckning

Hur köper man bil i Tyskland?

Hur köper man bil i Tyskland?

När du ska importera en begagnad bil från Tyskland kan du välja att köpa av en privatperson, en bilhandlare eller en auktoriserad bilhandlare. Det sistnämnda valet kan visa sig vara bättre, eftersom bilarna är testade optiskt och tekniskt och kommer med en garanti på 12 – 24 månader. Ring upp säljaren.

Är det billigare att köpa bil utomlands?

Importera bil från Tyskland Nya bilar kostar ofta mindre redan från början eftersom att de har lägre moms, men även begagnade bilar har bättre priser. Det beror på att efterfrågan på nya bilar är högre där vilket gör att en begagnad bil inte är lika eftertraktad och då sjunker priserna snabbare där än här.

Vilket land är det billigast att köpa bil?

Svenskar kan tjäna upp till 40 000 på att köpa bil utomlands.. Det finns pengar att tjäna för den svenske bilköparen, visar en prisöversikt på nya personbilar bland EU:s medlemsstater. Det är stora prisskillnader särskilt mellan de gamla och de nya EU-länderna.

Vad kostar bilimport från Tyskland?

Att köra hem bilen själv från Tyskland kostar knappt 2 000 kronor för exportregistrering och trafikförsäkring. Sedan tillkommer bränsle och bro/båtbiljett. Köper du av bilhandlare ordnar han dokumenten åt dig, men tar också oftast ett par hundra kronor för besväret.

Relaterade inlägg: