Var gäller min boendeparkering?

Innehållsförteckning

Var gäller min boendeparkering?

Var gäller min boendeparkering?

Ditt tillstånd gäller inom det område du är folkbokförd. Som besökare får du parkera på platser som har skyltar för boendeparkering, men du måste betala ordinarie taxa. Om du har tillstånd inom till exempel område Va (Vasastan) får du boendeparkera på platser med skylten ”Boende Va”.

Får man stå på boendeparkering?

Alla får parkera på boendeparkeringar, men de som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera på dessa platser under längre tid och för en lägre avgift. För att kunna ett boendeparkeringstillstånd måste du vara folkbokförd i ett område där det finns boendeparkering.

Var gäller Nyttoparkering Stockholm?

Tillståndet gäller för parkering upp till två timmar per parkeringstillfälle på gatumark inom Stockholms stads kommungräns:

  • På gator med skyltade parkeringsförbud. ...
  • På parkeringsplats på gatumark som inte är reserverad för särskild trafikantgrupp eller fordonsslag.

Får man stå på boendeparkering Göteborg?

Boendeparkeringstillstånd är ett undantag från parkeringsreglerna som innebär att boende med parkeringstillstånd får stå på gatan till en reducerad avgift (i Trafikförordningen, SFS1998:1276, ges kommuner möjlighet att om det behövs bevilja undantag för boende i ett visst område).

Hur länge får man parkera på gatan i Uppsala?

Hur länge får jag parkera på gatan? Om inga andra tidsangivelser finns får fordon parkeras på allmän plats inom tättbebyggt område där kommunen har huvudmannaskapet, eller inom vägområdet för allmän väg, under högst 24 timmar i följd.

Relaterade inlägg: