Vad är man intresserad av i ett konventionellt nätverk på kontoret?

Innehållsförteckning

Vad är man intresserad av i ett konventionellt nätverk på kontoret?

Vad är man intresserad av i ett konventionellt nätverk på kontoret?

Så att ha en bra nätverkskabel, en bra brandvägg, en bra switch, ett bra trådlöst nätverk och sist men inte minst en batteribackup (UPS) för att säkerställa driften av tekniken kanske inte är så mycket begärt. Det är ju det sista på kontoret i teknikväg som faktiskt aldrig borde kunna ersättas av en molntjänst.

Varför behövs brandvägg?

En brandvägg (eng. firewall) har till uppgift att skydda datorn mot suspekt inkommande trafik och oftast även att kontrollera utgående trafik. ... En vanlig missuppfattning är att en brandvägg även skyddar mot virus och skadlig kod. Det gör brandväggen inte, utan dess uppgift är att stoppa otillåten trafik.

Hur är ett datornätverk uppbyggt?

Ett datornätverk är ett system som består av två eller flera datorer som kopplats ihop så att det kan utbyta data med varandra. Ett litet nätverk kan kopplas ihop med ett annat för att bilda ett större nätverk. Det största nätverket som finns är Internet som består av extremt många nätverk, både stora och små.

Hur skyddar brandväggen oss?

En brandvägg blockerar hot och förhindrar obehörig åtkomst för att bidra till en högre nätverkssäkerhet. Den externa trafik du utsätts för när du surfar kan bara nå ditt privata nätverk via enhetens portar.

Vad gör ett antivirusprogram?

Kortfattat är ett antivirusprogram en mjukvara som utvecklats för att skydda och bekämpa skadlig programkod. Vanligtvis körs de hela tiden och övervakar ständigt allt som sker. ... Om antivirusprogrammet hittar någon form av skadlig programkod kommer antivirusprogrammet omedelbart att ge en varning och vidta en åtgärd.

Hur vet jag om jag har brandvägg?

Troligtvis kan ni logga in i er routers konfigurering med adressen http://192.168.1.1 eller http://192.168.0.1. ... Brandväggen fungerar som en låst ytterdörr; är du på insidan så har du exempelvis möjlighet att gå och hämta tidningen, men utifrån kommer ingen in.

Relaterade inlägg: