När behövs bygglov för pool?

Innehållsförteckning

När behövs bygglov för pool?

När behövs bygglov för pool?

-För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte kräver lov i plan- och bygglagen. ... Om poolen förses med ett pooltak, fast eller skjutbart, så kan själva taket beroende på hur högt det är och ser ut kräva bygglov.

Hur mycket kan en pool kosta?

En grov uppskattning är att arbetskostnaden för att bygga poolen ligger på ungefär lika mycket som poolen i sig. Slutpriset för ett poolbygge kan därför uppskattas till mellan 2 000 kronor. Allt beroende på dina val och förutsättningar.

Får man bygga pool vid tomtgräns?

Det finns inga regler om hur nära en tomtgräns en pool får byggas. Det är dock alltid bra att ha en god dialog med dina grannar inför bygget. Generellt gäller att allt underhåll som krävs för poolen ska kunna genomföras på den egna tomten.

Får man bygga pool bostadsrätt?

En bostadsrättshavare behöver söka om tillstånd för att sätta upp en flyttbar pool eller montera en studsmatta på bostadsrättsföreningens mark. Tillstånd behövs även om den flyttbara poolen eller studsmattan ska monteras på en uteplats som bostadsrättshavaren har rätt att nyttja.

Vad kostar det att ha en pool?

Uppvärmningskostnad normalstor pool 4x8 meter Kostnaden för att värma upp en normalstor pool på 4x8 meter till 28 grader med en poolvärmepump landar någonstans mellan 20 kronor för en badsäsong på 4 månader. Det innebär en uppvärmningskostnad mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden under hela säsongen.

Vad kostar markarbete pool?

Enbart grävning för en 8 x 4 meters pool tar ca 2 dagar och kostar cirka 13 0 kr. Till detta priset måste du räkna till etableringskostnader på ca 7 5 kr och bortforsling av massor med deponi. Vill du ha hjälp med bortforsling av schaktmassor kostar det ungefär lika mycket till.

Relaterade inlägg: