Vad är BungyPump?

Innehållsförteckning

Vad är BungyPump?

Vad är BungyPump?

BungyPump är en unik träningsstav med inbyggd fjädring som ger motstånd varje gång staven pressas ner. Staven riktar sig till alla som genom multifunktionell träning vill bygga upp konditionen och samtidigt få en stark och smidig kropp.

Är gåstavar bra?

Att träna stavgång innebär att gå en rask promenad med stavar. Det kan vara ett bra sätt att förbättra konditionen och samtidigt stärka muskler och skelett. Vid stavgång kan du höja pulsen mer än vid en vanlig promenad. Det brukar gå bra att prata om du har sällskap med någon som har lika bra kondition.

Vilka muskler tränas vid BungyPump?

Även lednära stabiliserande muskler i ländryggen stärks. Också nackens stora muskler (Trapezius) och bröstkorgen med den stora bröstmuskeln (Pectoralis major) tränas effektivt genom träning med Bungy Pump.

Vilka gångstavar är bäst?

  • Bäst i test. Black Diamond. Trail Trekking Poles. Bäst i test hos Råd & Rön 2019. ...
  • Bästa budget. Silva. Silva Trekking 3Z. Bra betyg på test hos Testfakta 2020. ...
  • Bästa för äldre. Black Diamond. Black Diamond Distance Carbon FLZ. Högt betyg på test hos Råd & Rön 2019. ...
  • Bra val. BungyPump. BungyPump Number One.
BE

Hur långa ska BungyPump stavar vara?

1. Vänd staven upp och ner, justera så att det känns bekvämt, ungefär i brösthöjd (inledningsvis kan det vara lämpligt att justera staven 5-10 cm lägre eftersom det då är enklare att lära sig rätt teknik).

Hur mycket förbränner stavgång?

Så här mycket förbränner du på olika träning!
Aktivitet 30 minKcal 30 minAntal steg
Stavgång, lätt1803600
Stavgång, medel2254500
Stavgång, tuff2855700
Step up, lätt1953900

Vad ska man tänka på när man köper gåstavar?

Teleskop-stavarna är lite tyngre men oftast lättare att fästa en ryggsäck. Fast längd på stavarna är ofta lite styvare och passar bäst som träningsstavar i upp till kuperad terräng. Teleskopstavarna är att föredra om du ska vandra i skog, fjäll och annan kuperad terräng där du gynnas av att kunna justera stavlängden.

Hur långa gåstavar ska man ha?

Allt börjar med att du bör veta hur långa dina stavar skall vara när du skall gå stavgång/nordic walking. Det finns en regel som säger att de skall vara 70% av kroppslängden men kan variera mellan +/- 5 cm beroende på träningsintensiteten. En annan riktlinje är att armvinkeln skall vara 90 grader.

Vad kostar gångstavar?

Vad kostar gåstavar? De billigaste gåstavarna kostar under 200 kronor. Dessa brukar vara ganska så basic utan något motstånd eller dylikt. Går du istället upp ett par hundra kronor så brukar man kunna ställa in längd på staven och även få med en fjädring med motstånd.

Hur ställer man in BungyPump?

Tänk på att: vara rak i ryggen, sänka ner axlarna, dra in magen och ha blicken rakt fram. Armen ska vara lätt vinklad och hela armen ska vara med i pendelrörelsen, det är axelleden (inte armbågsleden) som ska arbeta. Staven ska alltid luta snett bakåt i en vinkel på cirka 45 grader.

Relaterade inlägg: